Mida: 1 1 1 | Cerca a altres administracions;

Notícies

Part del fons de la Mina Pública d'Aigües de Terrassa
 • Donació del fons de la Mina Pública d'Aigües de Terrassa a l’Arxiu Comarcal
  Data de publicació: 26.03.15
  Aquest mes de marš s'ha formalitzat la donació del fons de la Mina Pública d'Aigües de Terrassa S.A. (1842-1942) a l'Arxiu Comarcal del Vallès Occidental-Arxiu Històric de Terrassa, un fons clau per entendre la història contemporània de la ciutat i de la comarca i comprendre la Revolució Industrial a Catalunya. La Mina Pública d'Aigües de Terrassa S.A. és una empresa que proveeix d'aigua la ciutat de Terrassa a resultes d'una llarga tradició iniciada l'any 1842. A part de dur aigua potable a la vila de manera continuada, també tenia com a objectiu principal dotar de forša els vapors tèxtils i ajudar al desenvolupament industrial de la ciutat. La Mina encara perviu i ha decidit donar el seu fons històric per tal d’assegurar la preservació de la seva memòria corporativa i posar-la a disposició de la ciutadania.

 • El Consell Comarcal acull una jornada per prevenir els abandonaments i maltractaments d’animals dirigida a tècnics municipals
  Data de publicació: 26.03.15
  El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través del cos d’Agents Rurals, està duent a terme una campanya per prevenir els abandonaments i el maltractament d’animals de companyia i fomentar-ne la tinenša responsable. Per tal d’exposar-vos els objectius i les actuacions d’aquesta campanya, aquesta setmana s’ha celebrat al Consell Comarcal la “Jornada formativa sobre la gestió dels animals de companyia en el món local”. A la sessió hi van participar 36 representants d’una vintena municipis.
  La jornada s’emmarca dins de la campanya de control i vigilància de la identificació i cens que durà a terme el Cos d’Agents Rurals del DAAM. A la sessió hi van intervenir en primer lloc el Cap d’Àrea Regional del Cos d’Agents Rurals de Barcelona, Jaume Bosch, que van explicar les linies d’actuació de la Dirreccó General del Medi Natural i Biodiversitat i també la nova campanya de sensibilització dels agents rurals. També hi van intervenir dos tècnics veterinaris del Servei de Biodiversitat i protecció dels animals que van informar sobre el Registre animals de companyia (ANICOM) i ajuts destinats als ens locals i protectores. Finalment, un agent rural del Grup de suport de fauna va explicar casos pràctics i la normativa reguladora de la protecció d’animals.


Minut de silenci per la tragèdia aèria
 • El Consell Comarcal del Vallès Occidental fa un minut de silenci a les 12 hores en record a les víctimes de la tragèdia aèria que ha colpit especialment la comarca
  Data de publicació: 25.03.15
  El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet avui dimecres 25 de marš, a les 12 del migdia una concentració silenciosa a davant de la seva seu amb motiu de l’accident de l’avió Airbus- 320, de la companyia alemanya Germanwings que volava entre Barcelona i Düsseldorf i que es va estavellar als Alps francesos ahir al matí.
  Des del Consell Comarcal expressem el condol de la institució a familiars, companys i amics dels 142 passatgers i dels 6 tripulants morts a l’accident, que ha colpit fortament la comarca del Vallès Occidental.
  Així mateix, la Presidenta del Consell, Pepita Pedraza vol expressar “el condol, la solidaritat i l’acompanyament en el dolor a les famílies de la comarca que viuen de prop aquesta catàstrofe” i es posa a disposició dels alcaldes i alcaldesses de la comarca per a qualsevol necessitat que pugui sorgir.
  El Consell Comarcal del Vallès Occidental se suma, d’aquesta manera, a les concentracions silencioses convocades per les entitats municipalistes. Les banderes de la institució onegen a mig pal des d’ahir al migdia. Així mateix queden suspeses totes les activitats públiques del Consell Comarcal.

La presidenta del Consell, Pepita Pedraza i el president de Fem Vallès, Antoni Abat
 • La plataforma Fem Vallès presenta la proposta de creació de l’Àrea Vallès als alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental
  Data de publicació: 23.03.15
  La plataforma FEM VALLÈS ha presentat avui al Consell d’Alcaldes i Alcaldesses la proposta d’unificar el Vallès Occidental i el Vallès Oriental en una sola àrea, creant l’Àrea Vallès. El president de la plataforma FEM VALLÈS de i de l’entitat CECOT, Antoni Abat, ha exposat aquesta proposta, tal com ja havia fet anteriorment al Vallès Oriental. Antoni Abat ha explicat que “no venim a presentar una proposta de canvi administratiu comarcal sinó que és necessari tenir la visió sobre el Vallès perquè ens convé molt des del punt de vista d’ambicions pel territori, per espais verds, per infraestructures... junts podem tenir més capacitat d’influència”. “Hem de deixar de ser perifèria i ser centralitat d’una regió metropolitana”, ha afegit. Abat també ha explicat que “els vallesos tenim prou pes específic propi com perquè puguem ambicionar amb aquesta perspectiva i perquè es pugui reconèixer aquesta Àrea Metropolitana del Vallès”. La presidenta del Consell Comarcal, Pepita Pedraza ha explicat que “els alcaldes i alcaldesses han escoltat amb molt interès i han comentat que és un debat que cal abordar. Hi ha bona disponibilitat per obrir un debat i treballar de manera conjunta”. També ha apuntat que “aquest debat també s’ha de produir al Parlament de Catalunya, escoltant al territori i les diferents sensibilitats de la comarca”.


Tauler d'anuncis


Perfil del contractant


 • Data de publicació: 01.01.11 - Perfil del contractant


Consell Comarcal del Valles Occidental
Carretera N-150, km. 15 - 08227 - Terrassa.
Tel: 93 727 35 34
NIF: P5800007F
En col·laboració amb:
Logo Diputació de Barcelona