Mida: 1 1 1 | Cerca a altres administracions;

Notícies

Lectura del manifest a les dependències del Consell.
 • El Consell Comarcal s’afegeix a la commemoració del Dia Mundial contra la violència masclista
  Data de publicació: 25.11.15
  El Consell Comarcal del Vallès Occidental s’ha afegit aquest matí a la commemoració institucional del Dia Mundial contra la violència masclista que es celebra avui, 25 de novembre. A les 12 del migdia, la vicepresidenta i consellera de l’Àrea de Benestar Social, Àngels Marcuello, ha fet lectura del manifest que es ratificarà al proper ple comarcal, en contra la violència de gènere.
  Àngels Marcuello ha explicat que “aquest any ja han estat assassinades 54 dones, 6 a Catalunya i 48 a la resta de l’Estat. Aquesta és la conseqüència final de la violència masclista, però les agressions hi són tots els dies, les veiem fins i tot molt a prop, en el nostre entorn: en converses al carrer i en comentaris de la canalla quan arriba de classe”. En relació a la tasca feta en concret pel Consell Comarcal ha explicat que “continuem treballant en nombroses actuacions per contribuir a canviar els estereotips de gènere que són la causa última de les violències masclistes. A banda de les accions que es fan des de fa temps, aquesta legislatura hem iniciat un programa de tallers als instituts i hem desenvolupat la xarxa intercomarcal per a l’eliminació de tots els tipus d’agressions contra les dones”. I ha conclòs: “És una xacra que hem d’aturar... Fins que arribi el dia que ja no calgui commemorar el 25 de novembre com a dia de la violència contra les dones”.
  Podeu llegir el manifest AQUÍ.

Última reunió del Fòrum Comarcal
 • El Vallès Occidental membre de l'executiva del Fòrum Comarcal de l'ACM
  Data de publicació: 25.11.15
  El President del Consell Comarcal del Vallès Occidental Ignasi Giménez forma part de la nova executiva del Fòrum Comarcal de l’ACM (l’Associació Catalana de Municipis), que el dijous 19 de novembre també va reelegir Jordi Xargai com a President.
  L’assemblea es va dur a terme al TecnoCampus de Mataró i va comptar amb la presència d’Ignasi Giménez en qualitat de nou membre de l’executiva.
  El principal repte del Fòrum Comarcal és defensar la tasca dels consells comarcals i coordinar els projectes i actuacions en àmbits comuns de les diferents comarques de Catalunya, així com donar suport als municipis petits.

Acte de lliurament de premis del Concurs d'Idees innovadores per a reptes socials
 • El Consell Comarcal premia quatre projectes d’innovació social i treballarà amb els seus promotors per fer-los realitat
  Data de publicació: 24.11.15

  Quatre projectes d’innovació social han rebut el reconeixement del Consell Comarcal com a guanyadors del Concurs d’IDEES INNOVADORES PER A REPTES SOCIALS que ha comptat amb 39 participants. El premiats rebran el suport pel desenvolupament de les idees, consolidació dels projectes o serveis i generació d’activitats econòmica, a més d’un premi en metàlĽlic de 1.500 euros, gràcies a la participació de l’ Obra Social “la Caixa”.
  Es tracta dels projectes OH My Help i Relleu PAGES -impulsats tots dos per terrassencs-, MVALEMODA -promogut per un equip de Llinars del Vallès- i Eco BODUM -projecte nascut i promogut des de Rubí-. A partir d’ara els seus promotors i promotores hauran de treballar amb els suport de l’equip tècnic del Consell Comarcal per tirar endavant les seves iniciatives i fer-les realitat.

 • El Consell Comarcal reivindica el seu compromís amb l’atenció a la infància coincidint amb el Dia dels Drets dels Infants
  Data de publicació: 19.11.15
  Demà divendres, 20 de novembre es commemora el Dia dels Drets dels Infants. En aquest marc el Consell Comarcal vol fer palesa la seva fermesa en treballar activament per vetllar aquests Drets fonamentals. L’atenció a les persones i en especial els colĽlectius vulnerables com és la Infància és una de les prioritats del Consell.
  La tasca del Consell Comarcal en la protecció d’infants a la comarca es va iniciar fa més de 20 anys amb la creació de l’Equip d’Atenció a la Infància i l’adolescència del Vallès Occidental que està format actualment per 19 professionals. El Consell ha estat referents clau al territori amb la creació i impuls de les taules locals d’infància i amb la redacció del protocol comarcal per a la intervenció en xarxa en situacions de risc i/o maltractament a la infància i l’adolescència. Actualment el Consell és membre de la Taula Nacional d’Infància, promoguda per la Generalitat de Catalunya i es signa un contracte programa amb el govern català que es renova anualment mitjanšant un protocol addicional de concreció.


Tauler d'anuncis


Perfil del contractant


 • Data de publicació: 01.01.11 - Perfil del contractant


Consell Comarcal del Valles Occidental
Carretera N-150, km. 15 - 08227 - Terrassa.
Tel: 93 727 35 34
NIF: P5800007F
En col·laboració amb:
Logo Diputació de Barcelona